Klassieke tomatensoep met mini-gehaktballetjes

Een huisgemaakte tomatensoep met een diepe rode kleur, gevuld met kleine, malse gehaktballetjes en dunne vermicelli. Een takje verse peterselie zorgt voor een frisse groene touch. De soep wordt geserveerd in een rustieke keramische kom op een houten tafel, met een vintage lepel, een linnen servet en een schaaltje extra gehakte kruiden. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de warme tinten en troostrijke texturen van het gerecht.

Klassieke tomatensoep met mini-gehaktballetjes

Een heerlijke, huisgemaakte tomatensoep met kleine gehaktballetjes en vermicelli.
Porties: 1
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 30 gram gehakt
  • 1 laurierblad
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 takje peterselie
  • peper
  • 1 mespunt tijm
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels vermicelli
  • 4 dl water
  • zout

Instructies

  • Smelt de boter in de braadpan en fruit de ui.
  • Voeg tomatenpuree, kruiden en ½ dl water toe, dek af en smoor 5 minuten.
  • Voeg 3 ½ dl water en bouillonpoeder toe en breng aan de kook.
  • Voeg vermicelli toe en kook 5 minuten.
  • Maak gehakt aan met peper, zout en nootmuskaat, draai er balletjes van en voeg toe.
  • Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper, zout en peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een stukje brood.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden