Klassieke tomatensoep met mini-gehaktballetjes
Een heerlijke, huisgemaakte tomatensoep met kleine gehaktballetjes en vermicelli.
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 30 gram gehakt
- 1 laurierblad
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 takje peterselie
- peper
- 1 mespunt tijm
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels vermicelli
- 4 dl water
- zout
Instructies
- Smelt de boter in de braadpan en fruit de ui.
- Voeg tomatenpuree, kruiden en ½ dl water toe, dek af en smoor 5 minuten.
- Voeg 3 ½ dl water en bouillonpoeder toe en breng aan de kook.
- Voeg vermicelli toe en kook 5 minuten.
- Maak gehakt aan met peper, zout en nootmuskaat, draai er balletjes van en voeg toe.
- Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stukje brood.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g