Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote soeppan
- scherp mes
- Lepel of spatel
Ingrediënten
- 2 sjalotjes fijn gesneden
- 250 gram prei heel fijn gesneden
- 200 gram wortels in dunne plakjes
- 2 takjes tijm
- Zout en peper naar smaak
- 1 laurierblaadje
- 1 pot kipfond 300 ml
- 1 bouillonblokje
- 600 gram kipfilet in stukjes gesneden
- 200 ml koksroom
- Boter om te bakken
Instructies
Voorbereiding:
- Snijd de sjalotjes fijn.
- Was de prei en wortels en snijd ze in dunne plakjes.
Groenten Smoren:
- Verhit een klontje boter in een grote soeppan op middelhoog vuur, maar laat de boter niet bruin worden.
- Voeg de sjalotjes, prei, wortels en tijm toe aan de pan.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de groenten beetgaar smoren.
Kip en Fond Toevoegen:
- Verwarm de kipfond in een aparte pan en voeg het bouillonblokje toe.
- Roer goed totdat het bouillonblokje is opgelost.
- Voeg de kipfilet stukjes toe aan de pan met de kipfond en laat ze ongeveer 10 minuten meekoken totdat ze gaar zijn.
Inkoken:
- Laat het vocht met de kipfilet 10 minuten inkoken zodat de smaken concentreren.
Afwerking:
- Voeg de koksroom toe aan de pan met de kipfilet en verwarm het geheel goed door.
- Voeg de beetgare groenten toe aan de pan en laat nog eens 2 minuten goed doorwarmen.
Serveren:
- Serveer de waterzooi warm met een baguette erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 5 g