Klassieke Waterzooi met Kip

Klassieke Waterzooi met Kip

Klassieke Waterzooi met Kip

Dit is een heerlijke soep
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote soeppan
  • scherp mes
  • Lepel of spatel

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes fijn gesneden
  • 250 gram prei heel fijn gesneden
  • 200 gram wortels in dunne plakjes
  • 2 takjes tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 laurierblaadje
  • 1 pot kipfond 300 ml
  • 1 bouillonblokje
  • 600 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • 200 ml koksroom
  • Boter om te bakken

Instructies

Voorbereiding:

  • Snijd de sjalotjes fijn.
  • Was de prei en wortels en snijd ze in dunne plakjes.

Groenten Smoren:

  • Verhit een klontje boter in een grote soeppan op middelhoog vuur, maar laat de boter niet bruin worden.
  • Voeg de sjalotjes, prei, wortels en tijm toe aan de pan.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de groenten beetgaar smoren.

Kip en Fond Toevoegen:

  • Verwarm de kipfond in een aparte pan en voeg het bouillonblokje toe.
  • Roer goed totdat het bouillonblokje is opgelost.
  • Voeg de kipfilet stukjes toe aan de pan met de kipfond en laat ze ongeveer 10 minuten meekoken totdat ze gaar zijn.

Inkoken:

  • Laat het vocht met de kipfilet 10 minuten inkoken zodat de smaken concentreren.

Afwerking:

  • Voeg de koksroom toe aan de pan met de kipfilet en verwarm het geheel goed door.
  • Voeg de beetgare groenten toe aan de pan en laat nog eens 2 minuten goed doorwarmen.

Serveren:

  • Serveer de waterzooi warm met een baguette erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Soep
Land van herkomst België