Kleurrijke Chili con Carne
Equipment
- Grote pot
Ingrediënten
- 1 doos rode bonen 400 g, uitgelekt en afgespoeld
- 1 grote doos maïs 300 g, uitgelekt
- 2 uien in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 5 gemengde paprika's verschillende kleuren, grof gesneden
- 750 g gemengd gehakt bijvoorbeeld rundvlees en varkensvlees
- 1 ½ theelepel chilipoeder
- Zout naar smaak
- 4 blikken tomatenstukjes 400 g elk
- 1 groot blikje tomatenpuree 140 g
- Olijfolie
Instructies
- Verhit 7 eetlepels olijfolie in een grote pot op matig vuur.
- Voeg de gesneden paprika's, uien, knoflook, zout en de helft van het chilipoeder toe.
- Roer goed en laat sudderen tot de paprika's knapperig zijn.
- Bak ondertussen het gehakt in een anti-aanbakpan.
- Voeg de rest van het chilipoeder toe.
- Bak het gehakt goed door totdat het rul en bruin is.
- Meng het gebakken gehakt met de knapperige groenten in de pot en laat nog 5 minuten sudderen.
- Voeg de tomatenstukjes en tomatenpuree toe, samen met het vocht.
- Roer alles door en laat het gerecht 10 minuten sudderen.
- Indien gewenst, kun je de saus indikken met maïzena voor een dikkere consistentie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze kleurrijke chili con carne met gekookte rijst en garneer eventueel met verse koriander en een lepel zure room.