Kleurrijke Familie Pizza met Salami en Groenten
Deze kleurrijke familiepizza is rijk belegd met salami, champignons, paprika en gesmolten kaas. Een perfecte keuze voor een gezellige maaltijd met het hele gezin!
Ingrediënten
- 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
- 150 g champignons in schijven gesneden
- 200 g salami of ham in plakjes gesneden
- 1 ui in ringen gesneden
- 2 eetlepels boter
- Peper en zout naar smaak
- 200 g tomaten in plakken gesneden
- 2 paprika’s in reepjes gesneden
- 6 eetlepels ketchup of pizzasaus
- 1 theelepel oregano
- 250 g geraspte Emmental of in blokjes gesneden mozzarella
Instructies
- Fruit de champignons en uien op middelhoog vuur in de boter tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Rol het pizzadeeg uit met het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
- Bestrijk het deeg met de pizzasaus.
- Verdeel de salami of ham gelijkmatig over het deeg en bestrooi met oregano.
- Verdeel de champignons, tomatenschijfjes en paprikareepjes over de pizza en strooi de geraspte kaas of mozzarella blokjes erover.
- Breng op smaak met extra zout en peper indien gewenst.
- Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende ca.
- 12 minuten totdat de kaas is gesmolten en de pizza goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Chianti of een Italiaanse Sangiovese.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g