Kleurrijke groentefondue met tofu en dips
Beleef een gezellige avond met deze smaakvolle groentefondue met tofu, kleurrijke groenten en twee heerlijke dips: sojasaus en knoflook-yoghurtsaus.
Equipment
- kleine kommetjes
- Soepbord of schaal
- vork
Ingrediënten
- 1 ½ liter groentebouillon
- 1 bakje champignons
- 1 bakje kerstomaatjes
- 1 courgette in blokjes
- 100 g bloemkoolroosjes
- 100 g broccoliroosjes
- 100 g peultjes
- 125 g tofu in blokjes
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels volle yoghurt
- 3 uitgeperste teentjes knoflook
- 4 basilicumblaadjes in reepjes
- 4 kommetjes sojasaus Conimex
- 1 eetlepel fijngesneden korianderblaadjes
- 1 eetlepel zoete chilisaus
- 1 paprika in blokjes van 2x2 cm
- 1 theelepel citroensap
- Kleine soepbroodjes
- Versgemalen peper en zout
Instructies
- Kook de groenten in een ruime pan met water en zout beetgaar.
- Spoel de groenten direct af onder ijskoud water om het garingsproces te stoppen.
- Meng de groenten met de tofublokjes en basilicumreepjes op een grote schaal.
- Verhit de groentebouillon in een pan.
- Schenk de bouillon over in een fonduepan en houd deze warm op een elektrisch plaatje.
- Verwarm de kleine soepbroodjes kort in de oven.
- Meng alle ingrediënten voor de knoflook-yoghurtsaus goed door elkaar.
- Verdeel de knoflook-yoghurtsaus over vier kleine kommetjes.
- Geef iedereen ook een kommetje met sojasaus.
- Laat iedereen zelf groenten op een fonduevork prikken en garen in de bouillon.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik in plaats van een gewone fonduepan een Chinese Mongoolse pot voor extra sfeer aan tafel. Wijnadvies:
Serveer met een ijskoude Peter Mertes Mainzer Domherr Spätlese uit Duitsland.
Gebruik in plaats van een gewone fonduepan een Chinese Mongoolse pot voor extra sfeer aan tafel. Wijnadvies:
Serveer met een ijskoude Peter Mertes Mainzer Domherr Spätlese uit Duitsland.
Voedingswaarden
Calories: 375 kcal | koolhydraten: 59 g | Protein: 21 g | Vet: 7 g