Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- taartrooster
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 7 gram bakpoeder
- 150 gram suiker
- 150 gram boter
- 1 ei
- snufje zout
- Een beetje vanille extract
Afwerking:
- boter
- rietsuiker
Eventueel naar wens toevoegen
- kaneel
Instructies
- Doe alle ingrediënten te samen in de keukenmachine en laat de machine een aantal minuten kneden tot het deeg een bal vormt en los laat van de kom.
- Neem het deeg uit de kom en verpakh et in plastic folie.
- Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast.
- Verwarm je oven voor op 210°.
- Bebloem je werkvlak en kneed na koeling het deeg nog eens door.
- Maak er een bol van en rol het uit tot een dunne plak.
- Steek er een ronde plak uit van ca 20 cm doorsnede en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bestrijk de koek met boter en bestrooi rijkelijk met rietsuiker.
- Trek met een scherp mes lijnen op de koek waardoor je hem in 8 stukken verdeeld.
- Enkel lijnen trekken en niet doorsnijden.
- Bak de koek in ca 10 af op 210°.
- Als de koek uit de oven komt dan kun je de koek op deze lijntjes netjes doorsnijden.
- Laat ze afkoelen op een taartrooster.
- Je hoeft niet persé een grote koek te maken.
- Je mag natuurlijk naar hartenlust variëren met de vorm.