Knappende wafels met zoute of zoete vulling
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Equipment
Ingrediënten
- ½ pond bloem
- 1 ons boter
- 6 deciliter melk
- 1 ei
- 20 gram gist
- wat zout
Instructies
- Maak een glad beslag van de bloem [vermengd met het zout], het ei en de lauwe melk.
- Roer er tenslotte de gist door, die men met wat lauwe melk heeft aangemengd en de gesmolten boter.
- Laat het beslag op een warme plaats ongeveer 3 kwwartier rijzen.
- Vet het wafelijzer in en verwarm het voor.
- Bak van het beslag dunne wafels en bestrooi wanneer er een zoete vulling in komt.
- Deze wafels worden bros en zijn buitengewoon geschikt om gevuld te worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zoute vullingen:
huzarenslaatje, in stukjes gesneden gebakken lever, gebakken bacon,vis met mayonaise, fijngemaakte sardines.
Zoete vullingen:
slagroom met gezeefde poedersuiker, gehakte geconserveerde gember,slagroom met ananas, frambozen of aardbeien, stroop met
citroensap, crème au beurre vermengd met koffie-extract, citroenkaas,
jam.