Knappende wafels met zoute of zoete vulling

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ pond bloem
  • 1 ons boter
  • 6 deciliter melk
  • 1 ei
  • 20 gram gist
  • wat zout

Instructies

  • Maak een glad beslag van de bloem [vermengd met het zout], het ei en de lauwe melk.
  • Roer er tenslotte de gist door, die men met wat lauwe melk heeft aangemengd en de gesmolten boter.
  • Laat het beslag op een warme plaats ongeveer 3 kwwartier rijzen.
  • Vet het wafelijzer in en verwarm het voor.
  • Bak van het beslag dunne wafels en bestrooi wanneer er een zoete vulling in komt.
  • Deze wafels worden bros en zijn buitengewoon geschikt om gevuld te worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zoute vullingen:

huzarenslaatje, in stukjes gesneden gebakken lever, gebakken bacon,
vis met mayonaise, fijngemaakte sardines.

Zoete vullingen:

slagroom met gezeefde poedersuiker, gehakte geconserveerde gember,
slagroom met ananas, frambozen of aardbeien, stroop met
citroensap, crème au beurre vermengd met koffie-extract, citroenkaas,
jam.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Hartige taart / Taart
Land van herkomst Nederland