Knapperig Appelkruimeltoetje

Knapperig Appelkruimeltoetje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg appels bijv. Goudrenet
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 75 g donkere basterdsuiker
  • 150 g bloem
  • 150 g rietsuiker
  • 50 g havermout
  • 150 g koude boter
  • Snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes.
  • Meng de appels in een kom met kaneel en basterdsuiker.
  • Verdeel de appelstukjes over de bodem van een ovenschaal.
  • Meng in een andere kom de bloem, rietsuiker, havermout en een snufje zout.
  • Snijd de koude boter in kleine blokjes en leg deze op het bloemmengsel.
  • Kneed met koele handen snel de ingrediënten tot een kruimelig deeg.
  • Dit gaat het makkelijkst door de boter met de vingertoppen door de droge ingrediënten te wrijven.
  • Strooi het kruimeldeeg over de appelstukjes in de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven en bak het geheel ongeveer 30 minuten tot de appels zacht zijn en de kruimellaag goudbruin is.
  • Serveer warm, bijvoorbeeld met vanillevla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti vormt een heerlijke combinatie met dit appelkruimeltoetje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch