Knapperig bladerdeeg met ham en gepocheerd ei

Knapperig bladerdeeg belegd met Gandaham, een perfect gepocheerd ei en verse tuinkers, bestrooid met versgemalen zwarte peper, geserveerd op een wit bord op een donker rustieke houten tafel in zacht natuurlijk licht.

Knapperig bladerdeeg met ham en gepocheerd ei

Krokant bladerdeeg, smaakvolle Gandaham en een perfect gepocheerd ei.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 4 plakken Gandaham
  • 4 kleine eieren
  • Tuinkers
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Steek uit de 4 plakjes bladerdeeg rondjes van ongeveer 7 cm.
  • Leg de plakken Gandaham op de bakplaat en plaats de bladerdeegrondjes erop.
  • Bak het bladerdeeg in het midden van de oven gedurende 10 minuten, of tot het goudbruin is.
  • Breek boven elk bladerdeegrondje 1 klein ei.
  • Bak de eieren in de oven nog 10 minuten, of tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
  • Knip de tuinkers los.
  • Haal de bladerdeegpakketjes uit de oven, bestrooi met versgemalen peper en verdeel de tuinkers erover.
  • Serveer direct en geniet!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een glas mousserende wijn.
Wijnadvies:
Deze knapperige bladerdeeghapjes passen goed bij een lichte, mousserende wijn zoals Prosecco. De frisheid van de wijn balanceert de rijke smaken en verfrist de smaakpapillen.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Hartige taart / Lunch
Land van herkomst België
Jaargetijde: Alle Jaargetijden