Knapperig bladerdeeg met ham en gepocheerd ei
Krokant bladerdeeg, smaakvolle Gandaham en een perfect gepocheerd ei.
Ingrediënten
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg
- 4 plakken Gandaham
- 4 kleine eieren
- Tuinkers
- Versgemalen peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Steek uit de 4 plakjes bladerdeeg rondjes van ongeveer 7 cm.
- Leg de plakken Gandaham op de bakplaat en plaats de bladerdeegrondjes erop.
- Bak het bladerdeeg in het midden van de oven gedurende 10 minuten, of tot het goudbruin is.
- Breek boven elk bladerdeegrondje 1 klein ei.
- Bak de eieren in de oven nog 10 minuten, of tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
- Knip de tuinkers los.
- Haal de bladerdeegpakketjes uit de oven, bestrooi met versgemalen peper en verdeel de tuinkers erover.
- Serveer direct en geniet!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een glas mousserende wijn.
Wijnadvies:
Deze knapperige bladerdeeghapjes passen goed bij een lichte, mousserende wijn zoals Prosecco. De frisheid van de wijn balanceert de rijke smaken en verfrist de smaakpapillen.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g