Knapperige aardappel-gallete

Knapperige aardappel-gallete

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik witte champignons à 230 g
  • 3 grote aardappels
  • 2 eieren
  • 50 g boter
  • 1 beker crème fraîche van 125 g
  • 50 g gruyère geraspt
  • vers geraspte nootmuskaat
  • zout en peper

Instructies

Voorbereiding

  • Laat de champignons uitlekken.
  • Rasp de (ongekookte) aardappels.
  • Klop de eieren los in een grote kom.
  • Smelt de helft van de boter en voeg dit samen met de champignons, de aardappelrasp, de crème fraîche en de geraspte Gruyère toe aan de eieren.
  • Breng op smaak met zout en peper en vers geraspte nootmuskaat.

Bereidingswijze

  • 4Vorm in je hand 4 kleine galettes met een dikte van ongeveer 1 cm.
  • Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak hierin de galettes mooi knapperig en goudbruin.
  • Beide kanten hebben minimaal 5 min. nodig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch