Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 grote aardappels geschild, geraspt en overtollig vocht eruit geknepen
- 1 grote ui grof gehakt
- 3 tl knoflookpoeder
- 5 el geraspte belegen Goudse kaas
- 1 ei
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Plantaardige oliespray
Instructies
- Meng in een kom de geraspte aardappel, gehakte ui, knoflookpoeder, geraspte kaas, ei, zout en peper.
- Knip een stuk bakpapier uit dat op de bodem van het mandje van de airfryer past, zorg ervoor dat de luchtopeningen niet geblokkeerd worden.
- Bespuit het bakpapier lichtjes met plantaardige oliespray.
- Schep het aardappelmengsel in bergjes op het bakpapier in het mandje van de airfryer.
- Doe dit in porties indien nodig.
- Stel de airfryer in op 200 °C en bak gedurende 8 minuten.
- Schud het mandje als de timer afgaat, stel de timer opnieuw in op 5 minuten en bak de aardappelkoekjes verder tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Haal de koekjes uit de airfryer en serveer ze meteen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze hartige aardappelkoekjes kunnen goed worden vergezeld door een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.Voedingswaarden
Calories: 225 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 8 g | Vet: 7 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g