Knapperige Aardappelkoekjes uit de Airfreyer

Knapperige Aardappelkoekjes uit de Airfreyer

Porties: 4
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels geschild, geraspt en overtollig vocht eruit geknepen
  • 1 grote ui grof gehakt
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 5 el geraspte belegen Goudse kaas
  • 1 ei
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Plantaardige oliespray

Instructies

  • Meng in een kom de geraspte aardappel, gehakte ui, knoflookpoeder, geraspte kaas, ei, zout en peper.
  • Knip een stuk bakpapier uit dat op de bodem van het mandje van de airfryer past, zorg ervoor dat de luchtopeningen niet geblokkeerd worden.
  • Bespuit het bakpapier lichtjes met plantaardige oliespray.
  • Schep het aardappelmengsel in bergjes op het bakpapier in het mandje van de airfryer.
  • Doe dit in porties indien nodig.
  • Stel de airfryer in op 200 °C en bak gedurende 8 minuten.
  • Schud het mandje als de timer afgaat, stel de timer opnieuw in op 5 minuten en bak de aardappelkoekjes verder tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal de koekjes uit de airfryer en serveer ze meteen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze hartige aardappelkoekjes kunnen goed worden vergezeld door een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 225 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 8 g | Vet: 7 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch