Knapperige Aardappelpannenkoekjes uit de Airfryer

Knapperige Aardappelpannenkoekjes uit de Airfryer

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram koude geprakte aardappels
  • 200 gram geraspte belegen Goudse kaas
  • 1 lente-ui fijngehakt
  • 2 gebakken plakken ontbijtspek gehakt
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
  • 200 gram panko Japans broodkruim
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Bakspray van plantaardige olie

Instructies

  • Meng in een kom de geprakte aardappels met de kaas, lente-ui, gehakt ontbijtspek, ei en bloem.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm 12 koekjes van het mengsel.
  • Doe de panko in een ondiepe schaal en wentel de koekjes erdoor zodat ze goed bedekt zijn.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bord en zet ze 10 minuten in de vriezer om stevig te worden.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en bespuit het met olie.
  • Leg de koekjes op het papier, zorg ervoor dat het mandje niet te vol zit en bak ze zo nodig in porties.
  • Houd de gebakken pannenkoekjes warm in een matig-warme oven.
  • Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 10 minuten.
  • Keer de pannenkoekjes na 10 minuten om met behulp van een paletmes.
  • Stel de timer in op nog 5 minuten en bak tot de pannenkoekjes goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer ze gloeiend heet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige smaak van deze aardappelpannenkoekjes.

Voedingswaarden

Calories: 275 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 14 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Bijgerecht / Ontbijt / Snack
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch