Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram koude geprakte aardappels
- 200 gram geraspte belegen Goudse kaas
- 1 lente-ui fijngehakt
- 2 gebakken plakken ontbijtspek gehakt
- 1 groot ei
- 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
- 200 gram panko Japans broodkruim
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Bakspray van plantaardige olie
Instructies
- Meng in een kom de geprakte aardappels met de kaas, lente-ui, gehakt ontbijtspek, ei en bloem.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm 12 koekjes van het mengsel.
- Doe de panko in een ondiepe schaal en wentel de koekjes erdoor zodat ze goed bedekt zijn.
- Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bord en zet ze 10 minuten in de vriezer om stevig te worden.
- Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en bespuit het met olie.
- Leg de koekjes op het papier, zorg ervoor dat het mandje niet te vol zit en bak ze zo nodig in porties.
- Houd de gebakken pannenkoekjes warm in een matig-warme oven.
- Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 10 minuten.
- Keer de pannenkoekjes na 10 minuten om met behulp van een paletmes.
- Stel de timer in op nog 5 minuten en bak tot de pannenkoekjes goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer ze gloeiend heet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige smaak van deze aardappelpannenkoekjes.Voedingswaarden
Calories: 275 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 14 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g