Knapperige Amandel-Kokoskoekjes
Equipment
Ingrediënten
- 2 zakjes garneeramandelen à 45 g
- 2 eieren
- 100 g suiker
- 100 g gemalen kokos
- 100 g bloem
- ½ zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eetlepels olie
- 4 eetlepels poedersuiker
Instructies
- Maal de amandelen fijn in een keukenmachine.
- Klop in een kom de eieren los met de suiker.
- Meng de kokos, bloem, gemalen amandelen, bakpoeder, vanillesuiker en 3 eetlepels olie erdoor.
- Laat het deeg 15 minuten rusten, zodat de bloem alle vocht opneemt.
- Vet je handen in met olie en vorm ongeveer 20 balletjes van het deeg.
- Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, op enige afstand van elkaar.
- Druk de balletjes iets plat en bestrooi ze met poedersuiker.
- Maak met een mes kruislings inkepingen in de koekjes.
- Bak de koekjes in ongeveer 25 minuten lichtbruin en gaar.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze knapperige amandel-kokoskoekjes bij een kopje koffie of thee, of serveer ze als een lichte zoete traktatie na de maaltijd. Ze zijn ook heerlijk als tussendoortje!
Voedingswaarden
Calories: 368 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 6 g | Vet: 23 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 20 g