Knapperige Amandel-Kokoskoekjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 39 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 zakjes garneeramandelen à 45 g
  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 g gemalen kokos
  • 100 g bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eetlepels olie
  • 4 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Maal de amandelen fijn in een keukenmachine.
  • Klop in een kom de eieren los met de suiker.
  • Meng de kokos, bloem, gemalen amandelen, bakpoeder, vanillesuiker en 3 eetlepels olie erdoor.
  • Laat het deeg 15 minuten rusten, zodat de bloem alle vocht opneemt.
  • Vet je handen in met olie en vorm ongeveer 20 balletjes van het deeg.
  • Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, op enige afstand van elkaar.
  • Druk de balletjes iets plat en bestrooi ze met poedersuiker.
  • Maak met een mes kruislings inkepingen in de koekjes.
  • Bak de koekjes in ongeveer 25 minuten lichtbruin en gaar.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze knapperige amandel-kokoskoekjes bij een kopje koffie of thee, of serveer ze als een lichte zoete traktatie na de maaltijd. Ze zijn ook heerlijk als tussendoortje!

Voedingswaarden

Calories: 368 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 6 g | Vet: 23 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch