Knapperige Amandel-Kokoskoekjes
Equipment
Ingrediënten
- 2 zakjes garneeramandelen à 45 g
 - 2 eieren
 - 100 g suiker
 - 100 g gemalen kokos
 - 100 g bloem
 - ½ zakje bakpoeder
 - 1 zakje vanillesuiker
 - 4 eetlepels olie
 - 4 eetlepels poedersuiker
 
Instructies
- Maal de amandelen fijn in een keukenmachine.
 - Klop in een kom de eieren los met de suiker.
 - Meng de kokos, bloem, gemalen amandelen, bakpoeder, vanillesuiker en 3 eetlepels olie erdoor.
 - Laat het deeg 15 minuten rusten, zodat de bloem alle vocht opneemt.
 - Vet je handen in met olie en vorm ongeveer 20 balletjes van het deeg.
 - Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, op enige afstand van elkaar.
 - Druk de balletjes iets plat en bestrooi ze met poedersuiker.
 - Maak met een mes kruislings inkepingen in de koekjes.
 - Bak de koekjes in ongeveer 25 minuten lichtbruin en gaar.
 - Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen op een rooster.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze knapperige amandel-kokoskoekjes bij een kopje koffie of thee, of serveer ze als een lichte zoete traktatie na de maaltijd. Ze zijn ook heerlijk als tussendoortje!
Voedingswaarden
Calories: 368 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 6 g | Vet: 23 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 20 g