Knapperige Bakbacon met Kruidige Tomaat
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C (of gasovenstand 3).
- Boen de citroen schoon en rasp 2 theelepels schil boven een kom.
- Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood heel fijn.
- Rits de oreganoblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
- Meng in een kommetje de citroenrasp, broodkruim, fijngehakte oregano, zout en peper naar smaak.
- Was de tomaten, halveer ze en zet ze op een bakplaat.
- Verdeel het kruimelmengsel over de tomaten.
- Druppel de kruidenolie over de tomaten.
- Leg de plakjes bakbacon naast de tomaten op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en laat de tomaten in ongeveer 15 minuten gaar worden en de bacon knapperig bruin worden.
- Leg een plakje bacon op elk van de vier borden en zet er twee halve tomaten op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze knapperige bakbacon met kruidige tomaat gaat goed samen met een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.