Knapperige Bakbacon met Kruidige Tomaat

Knapperige Bakbacon met Kruidige Tomaat

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 2 takjes verse oregano of Italiaanse kruidenmix
  • Zout
  • Peper
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels kruidenolie met peterselie-knoflook
  • 4 plakjes bakbacon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C (of gasovenstand 3).
  • Boen de citroen schoon en rasp 2 theelepels schil boven een kom.
  • Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood heel fijn.
  • Rits de oreganoblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
  • Meng in een kommetje de citroenrasp, broodkruim, fijngehakte oregano, zout en peper naar smaak.
  • Was de tomaten, halveer ze en zet ze op een bakplaat.
  • Verdeel het kruimelmengsel over de tomaten.
  • Druppel de kruidenolie over de tomaten.
  • Leg de plakjes bakbacon naast de tomaten op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de oven en laat de tomaten in ongeveer 15 minuten gaar worden en de bacon knapperig bruin worden.
  • Leg een plakje bacon op elk van de vier borden en zet er twee halve tomaten op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze knapperige bakbacon met kruidige tomaat gaat goed samen met een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij