Knapperige Barbecuespareribs

Knapperige Barbecuespareribs

Knapperige Barbecuespareribs

Porties: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ tl zeezout
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl koekkruiden
  • ½ tl mosterdpoeder
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 600 g varkensspareribs
  • Citroen en bieslook voor het garneren

Instructies

  • In een grote kom, meng het zeezout, donkere basterdsuiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, koekkruiden, mosterdpoeder en zwarte peper.
  • Wentel de spareribs door dit mengsel en wrijf het met uw handen in het vlees tot het rondom goed bedekt is.
  • Zet de spareribs rechtop in het mandje van de airfryer, zodat ze tegen de wanden van het mandje en elkaar leunen.
  • Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 30 minuten.
  • Bak de spareribs tot ze vanbinnen gaar en vanbuiten goudbruin en knapperig zijn.
  • Leg de gebakken spareribs op een schaal, garneer met plakjes citroen en gehakte bieslook, en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een licht gekoelde rosé past goed bij deze smaakvolle barbecuespareribs.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij