Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote kom
Ingrediënten
- ½ tl zeezout
- 1 el donkere basterdsuiker
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl koekkruiden
- ½ tl mosterdpoeder
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- 600 g varkensspareribs
- Citroen en bieslook voor het garneren
Instructies
- In een grote kom, meng het zeezout, donkere basterdsuiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, koekkruiden, mosterdpoeder en zwarte peper.
- Wentel de spareribs door dit mengsel en wrijf het met uw handen in het vlees tot het rondom goed bedekt is.
- Zet de spareribs rechtop in het mandje van de airfryer, zodat ze tegen de wanden van het mandje en elkaar leunen.
- Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 30 minuten.
- Bak de spareribs tot ze vanbinnen gaar en vanbuiten goudbruin en knapperig zijn.
- Leg de gebakken spareribs op een schaal, garneer met plakjes citroen en gehakte bieslook, en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een licht gekoelde rosé past goed bij deze smaakvolle barbecuespareribs.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g