Knapperige Bladerdeegpakketjes Gevuld met Pittig Gehakt
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g rundergehakt
- 1 citroen
- ½ zakje verse tijm ongeveer 15 g
- 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de ui en knoflook glazig in olijfolie.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het op hoog vuur rul.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng ze met de citroenrasp door het gehakt.
- Leg de plakjes bladerdeeg op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten lichtbruin.
- Haal de bakplaat uit de oven.
- Snijd met een puntig mesje in het midden van het gebakken bladerdeeg een cirkel uit de bovenkant, zodat er een soort bakje ontstaat.
- Schep het gehaktmengsel in de ruimte voor de vulling.
- Klop het ei los en bestrijk de randen van de deegbakjes en de uitgesneden deegrondjes ermee.
- Schuif de bakplaat terug in de oven en bak het gerecht nog ca.
- 5-10 minuten, tot het deeg goudbruin en krokant is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige gehaktbladerdeegpakketjes gaan goed samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g