Knapperige Bladerdeegpakketjes met Walnoten en Chocolade

Knapperige bladerdeegpakketjes gevuld met een walnotenmengsel van suiker, chocolade, kaneel en kardemom, gegarneerd met een hele walnoot, geserveerd op een houten plank met decoratie van walnoten en een schaaltje gesmolten chocolade.

Knapperige Bladerdeegpakketjes met Walnoten en Chocolade

Deze knapperige bladerdeegpakketjes gevuld met walnoten, chocolade en een vleugje kaneel zijn perfect als dessert of zoete snack.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g gehakte walnoten
  • 50 g suiker
  • 100 ml melk
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 50 g grof gehakte chocolade
  • 1 ei losgeklopt
  • Extra:
  • hele walnoten voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Meng in een kom de gehakte walnoten, suiker, melk, kaneel, kardemom en chocolade tot een gelijkmatig mengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd het in 8 gelijke stukken.
  • Bestrijk de randen van elk stuk deeg met losgeklopt ei.
  • Schep 2 eetlepels van het walnotenmengsel in het midden van elk stuk deeg.
  • Vouw de hoeken van het deeg naar binnen en druk ze stevig aan om pakketjes te vormen.
  • Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met losgeklopt ei en decoreer elk pakketje met een hele walnoot.
  • Bak de pakketjes gedurende 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal de pakketjes uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor extra luxe.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een late harvest Riesling, die mooi aansluit bij de zoete en kruidige smaken.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert - Nagerecht / Gebak / Noten / Taart
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch