Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Meng in een kom de gehakte walnoten, suiker, melk, kaneel, kardemom en chocolade tot een gelijkmatig mengsel.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd het in 8 gelijke stukken.
Bestrijk de randen van elk stuk deeg met losgeklopt ei.
Schep 2 eetlepels van het walnotenmengsel in het midden van elk stuk deeg.
Vouw de hoeken van het deeg naar binnen en druk ze stevig aan om pakketjes te vormen.
Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met losgeklopt ei en decoreer elk pakketje met een hele walnoot.
Bak de pakketjes gedurende 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Haal de pakketjes uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor extra luxe.Wijnadvies:Combineer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een late harvest Riesling, die mooi aansluit bij de zoete en kruidige smaken.