Knapperige Boekweit Groentekoekjes
Deze knapperige boekweit groentekoekjes zijn gemaakt met selderij, pastinaak en wortel. Ze zijn ideaal als bijgerecht of hartig hapje, makkelijk te maken en vol smaak.
Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 2 el olijfolie
- 4 el kwark of yoghurt
- 5 el boekweitmeel of tarwemeel
- 400 g selderij en/of pastinaak en/of wortel schoon en fijn geraspt
- 1 tl korianderzaad gemalen
- 2 tl citroensap
- Peper en zout
Instructies
- Meng de olie, kwark of yoghurt, eieren, peper, zout en korianderzaad in een mengkom.
- Besprenkel de geraspte groenten met het citroensap.
- Voeg de groenten en het meel toe aan het eimengsel en meng goed door.
- Kneed het mengsel tot ongeveer 10 tot 14 kleine koekjes.
- Verhit boter of olie in een koekenpan op laag vuur.
- Bak de koekjes langzaam aan beide kanten bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de koekjes warm met een frisse yoghurtdip of als onderdeel van een salade. Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze groentekoekjes.
Serveer de koekjes warm met een frisse yoghurtdip of als onderdeel van een salade. Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze groentekoekjes.
Voedingswaarden
Calories: 110 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 5 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 3 g