Knapperige Boekweit Groentekoekjes

Knapperige Boekweit Groentekoekjes

Deze knapperige boekweit groentekoekjes zijn gemaakt met selderij, pastinaak en wortel. Ze zijn ideaal als bijgerecht of hartig hapje, makkelijk te maken en vol smaak.
Porties: 12
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 4 el kwark of yoghurt
  • 5 el boekweitmeel of tarwemeel
  • 400 g selderij en/of pastinaak en/of wortel schoon en fijn geraspt
  • 1 tl korianderzaad gemalen
  • 2 tl citroensap
  • Peper en zout

Instructies

  • Meng de olie, kwark of yoghurt, eieren, peper, zout en korianderzaad in een mengkom.
  • Besprenkel de geraspte groenten met het citroensap.
  • Voeg de groenten en het meel toe aan het eimengsel en meng goed door.
  • Kneed het mengsel tot ongeveer 10 tot 14 kleine koekjes.
  • Verhit boter of olie in een koekenpan op laag vuur.
  • Bak de koekjes langzaam aan beide kanten bruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de koekjes warm met een frisse yoghurtdip of als onderdeel van een salade.
Wijnadvies:

Een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze groentekoekjes.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 5 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Bijgerecht / Groenten / Hartige taart / Noten
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden