Knapperige Courgettechips met Parmezaanse Kaas uit de Airfryer

Knapperige Courgettechips met Parmezaanse Kaas uit de Airfryer

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 courgettes in plakken van 5 mm dik
  • 3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Bakspray van olijfolie
  • Mayonaise voor het serveren

Instructies

  • Bespuit het mandje van de airfryer met olijfolie.
  • Leg de plakken courgette in het mandje van de airfryer, in een enkele laag.
  • Bestrooi de courgette met een dunne laag Parmezaanse kaas zodat de bovenkant van elke plak is bedekt.
  • Stel de airfryer in op 190 °C, de timer op 12 minuten en bak tot de kaas goudbruin is.
  • Haal de courgette uit de airfryer en laat deze 3-4 minuten afkoelen zodat de kaas knapperig kan worden.
  • Serveer de courgettechips met een dot mayonaise.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de lichte en knapperige textuur van de courgettechips en de hartige smaak van de Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Calories: 70 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 4 g | Vet: 5 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Snack
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch