Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 courgettes in plakken van 5 mm dik
- 3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
- Bakspray van olijfolie
- Mayonaise voor het serveren
Instructies
- Bespuit het mandje van de airfryer met olijfolie.
- Leg de plakken courgette in het mandje van de airfryer, in een enkele laag.
- Bestrooi de courgette met een dunne laag Parmezaanse kaas zodat de bovenkant van elke plak is bedekt.
- Stel de airfryer in op 190 °C, de timer op 12 minuten en bak tot de kaas goudbruin is.
- Haal de courgette uit de airfryer en laat deze 3-4 minuten afkoelen zodat de kaas knapperig kan worden.
- Serveer de courgettechips met een dot mayonaise.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de lichte en knapperige textuur van de courgettechips en de hartige smaak van de Parmezaanse kaas.Voedingswaarden
Calories: 70 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 4 g | Vet: 5 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g