Knapperige Gemberkruimelkoekjes
Deze gemberkruimelkoekjes zijn heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen, met een kruimelige topping voor extra smaak.
Ingrediënten
- 1 ei
- ¼ theelepel gemalen piment
- ¼ theelepel kaneel
- 2 eetlepels fijngehakte gekristalliseerde gember
- 2 eetlepels rietsuikermelasse of keukenstroop
- 3 eetlepels havervlokken
- 40 gram boter voor kruimellaag
- 50 gram boter gesmolten
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 150 gram bloem
- 2 eetlepels bloem voor kruimellaag
- 2 theelepels gemberpoeder
- 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker voor kruimellaag
- 5 eetlepels bloem voor kruimellaag
- 1 theelepel zuiveringszout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175ºC (gasstand 2-3).
- Meng in een grote kom de gesmolten boter met melasse of stroop, suiker en het ei.
- Zeef de bloem, gemberpoeder, kaneel, piment en zuiveringszout in een aparte kom en voeg dit mengsel toe aan het botermengsel.
- Voeg de fijngehakte gekristalliseerde gember toe en roer goed door.
- Meng de ingrediënten voor de kruimellaag in een andere kom.
- Vorm balletjes van 1½ eetlepel deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier, met ongeveer 5 cm tussenruimte.
- Druk de balletjes plat tot rondjes van 3 cm doorsnee.
- Zet 1 tot 2 theelepels van het kruimelmengsel bovenop elk koekje.
- Zet de koekjes een uur in de koelkast voordat je ze bakt.
- Bak de koekjes 10-12 minuten, totdat ze opzwellen en stevig zijn.
- Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
- Bewaar de koekjes in een goed afgesloten trommel voor 3-4 dagen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Deze koekjes zijn perfect voor een gezellige middagthee of als tussendoortje bij een feest. Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc voor de perfecte smaakcombinatie.
Deze koekjes zijn perfect voor een gezellige middagthee of als tussendoortje bij een feest. Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc voor de perfecte smaakcombinatie.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 12 g