Knapperige Gevulde Bladerdeeghapjes met Ui en Kaas
Deze knapperige bladerdeeghapjes met ui en kaas zijn de perfecte snack of borrelhapje voor elke gelegenheid, eenvoudig te maken en heerlijk van smaak.
Ingrediënten
- 1 plakje bladerdeeg voor 4 pakketjes
- 1 ui
- 50 g belegen kaas
- Peper
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de ui heel fijn en hak de kaas in kleine stukjes.
- Meng het eigeel met het eiwit in een kom.
- Snijd het bladerdeeg in vieren, zodat je 4 vierkantjes krijgt.
- Leg op elk vierkantje bladerdeeg wat fijngehakte ui en stukjes kaas.
- Bestrooi de vulling met een beetje zwarte peper naar smaak.
- Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze stevig tegen elkaar aan om kleine pakketjes te vormen.
- Besmeer de bovenkant van de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi ze met extra kaas.
- Plaats de bladerdeegpakketjes op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
- Laat de hapjes even afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze bladerdeeghapjes met een frisse salade of dip naar keuze. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij de hartige smaken van de ui en kaas.
Serveer deze bladerdeeghapjes met een frisse salade of dip naar keuze. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij de hartige smaken van de ui en kaas.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 6 g | Vet: 17 g | Zout: 4 g | Sugar: 3 g