Knapperige havermoutkoekjes met appel

Knapperige havermoutkoekjes met appel

Heerlijke knapperige koekjes boordevol havermout, appel en een vleugje kaneel. Perfect voor tussendoor of als zelfgemaakte traktatie.
Porties: 48
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 110 gr boter op kamertemperatuur
  • 175 gr honing
  • ¾ theelepel kaneelpoeder
  • 90 gr grofgemalen volkorenmeel
  • Appel geraspt
  • Havermout
  • ½ theelepel soda bicarbonaat baksoda

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5.
  • Vet de bakplaten in of bekleed ze met bakpapier.
  • Klop in een grote kom de boter, honing, het ei en vanille tot een luchtige massa.
  • Voeg volkorenmeel, soda bicarbonaat en kaneel toe.
  • Meng daarna de havermout en appel erdoor.
  • Verdeel met een theelepel het beslag over de bakplaten (1 theelepel per koekje).
  • Bak de koekjes 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
  • Laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer ze met een kop warme kruidenthee of een glas koude melk voor een gezellig tussendoortje.
Wijnadvies:

Geen wijn nodig – deze koekjes smaken het best met een warme drank.

Voedingswaarden

Calories: 65 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 1 g | Vet: 3 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Tussendoortje / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden