Knapperige havermoutkoekjes met appel
Heerlijke knapperige koekjes boordevol havermout, appel en een vleugje kaneel. Perfect voor tussendoor of als zelfgemaakte traktatie.
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 110 gr boter op kamertemperatuur
- 175 gr honing
- ¾ theelepel kaneelpoeder
- 90 gr grofgemalen volkorenmeel
- Appel geraspt
- Havermout
- ½ theelepel soda bicarbonaat baksoda
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5.
- Vet de bakplaten in of bekleed ze met bakpapier.
- Klop in een grote kom de boter, honing, het ei en vanille tot een luchtige massa.
- Voeg volkorenmeel, soda bicarbonaat en kaneel toe.
- Meng daarna de havermout en appel erdoor.
- Verdeel met een theelepel het beslag over de bakplaten (1 theelepel per koekje).
- Bak de koekjes 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
- Laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer ze met een kop warme kruidenthee of een glas koude melk voor een gezellig tussendoortje. Wijnadvies:
Geen wijn nodig – deze koekjes smaken het best met een warme drank.
Serveer ze met een kop warme kruidenthee of een glas koude melk voor een gezellig tussendoortje. Wijnadvies:
Geen wijn nodig – deze koekjes smaken het best met een warme drank.
Voedingswaarden
Calories: 65 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 1 g | Vet: 3 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 5 g