Knapperige Havermoutkoekjes met Witte Chocolade en Abrikoos

Knapperige Havermoutkoekjes met Witte Chocolade en Abrikoos

Heerlijke knapperige havermoutkoekjes met zachte stukjes witte chocolade en gedroogde abrikozen. Perfect als tussendoortje of bij de koffie.
Porties: 48
Voorbereidingstijd 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 110 g bruine suiker
  • 135 g tarwebloem
  • 100 g havermout
  • 35 g griessuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 240 g witte chocolade in stukjes of witte chocoladekorrels
  • 225 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 210 g fijngehakte gedroogde abrikozen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de tarwebloem, havermout, bakpoeder en kaneelpoeder in een kom.
  • Klop de boter en de suiker met een mixer tot een lichte, luchtige room.
  • Voeg zout, vanille-extract en eieren toe en klop nog ongeveer 1 minuut door.
  • Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan de room en meng goed.
  • Roer de stukjes witte chocolade en abrikozen door het deeg.
  • Dek het deeg af en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet deze in.
  • Maak hoopjes van 1 eetlepel deeg, met 5 cm tussenruimte, en leg deze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes 11 tot 14 minuten tot ze goudbruin zijn aan de randen maar nog zacht in het midden.
  • Laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat en vervolgens volledig op een taartrooster.
  • Bewaar de koekjes maximaal 1 week in een gesloten container.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de koekjes bij een kopje thee of koffie voor een heerlijke zoete pauze.
Wijnadvies:

Een frisse, lichte dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past goed bij deze koekjes.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden