Knapperige Havermoutkoekjes met Witte Chocolade en Abrikoos
Heerlijke knapperige havermoutkoekjes met zachte stukjes witte chocolade en gedroogde abrikozen. Perfect als tussendoortje of bij de koffie.
Ingrediënten
- 110 g bruine suiker
- 135 g tarwebloem
- 100 g havermout
- 35 g griessuiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel vanille-extract
- 240 g witte chocolade in stukjes of witte chocoladekorrels
- 225 g ongezouten boter op kamertemperatuur
- ½ theelepel bakpoeder
- 210 g fijngehakte gedroogde abrikozen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de tarwebloem, havermout, bakpoeder en kaneelpoeder in een kom.
- Klop de boter en de suiker met een mixer tot een lichte, luchtige room.
- Voeg zout, vanille-extract en eieren toe en klop nog ongeveer 1 minuut door.
- Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan de room en meng goed.
- Roer de stukjes witte chocolade en abrikozen door het deeg.
- Dek het deeg af en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet deze in.
- Maak hoopjes van 1 eetlepel deeg, met 5 cm tussenruimte, en leg deze op de bakplaat.
- Bak de koekjes 11 tot 14 minuten tot ze goudbruin zijn aan de randen maar nog zacht in het midden.
- Laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat en vervolgens volledig op een taartrooster.
- Bewaar de koekjes maximaal 1 week in een gesloten container.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de koekjes bij een kopje thee of koffie voor een heerlijke zoete pauze. Wijnadvies:
Een frisse, lichte dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past goed bij deze koekjes.
Serveer de koekjes bij een kopje thee of koffie voor een heerlijke zoete pauze. Wijnadvies:
Een frisse, lichte dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past goed bij deze koekjes.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 8 g