Knapperige Kaaskrakers met Tortillachips
Deze knapperige kaaskrakers van tortillachips en gesmolten kaas zijn het perfecte borrelhapje. Serveer ze met tomatenketchup voor extra smaak!
Ingrediënten
- 2 zakken tortillachips naturel à 150 g
- 300 g jonge kaas geraspt
- Tomatenketchup
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de tortillachips in rijtjes op de bakplaat.
- Bestrooi elke chip met een beetje geraspte kaas in het midden.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ongeveer 10 minuten, tot de kaas gesmolten is.
- Gebruik ovenwanten om de bakplaat uit de oven te halen en laat de kaaskrakers even afkoelen.
- Serveer op een grote schaal met een bakje tomatenketchup in het midden of spuit een toefje ketchup op elke chip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met guacamole, zure room of een pittige salsa voor extra variatie.Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht gekoelde rosé past goed bij de knapperige chips en gesmolten kaas.Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 7 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g