Knapperige Kaaskrakers met Tortillachips

Een realistische foto van knapperige kaaskrakers, geserveerd met tortillachips op een rustieke houten plank. De goudbruine, krokante crackers zijn bedekt met gesmolten kaas en een vleugje grof zout. Een kom verse salsa en guacamole voegen levendige kleuren toe aan het geheel. De licht gezouten, knapperige tortillachips liggen nonchalant rond de kaascrackers. Op de achtergrond zijn een schaaltje geraspte kaas en wat verse kruiden subtiel vervaagd.

Knapperige Kaaskrakers met Tortillachips

Deze knapperige kaaskrakers van tortillachips en gesmolten kaas zijn het perfecte borrelhapje. Serveer ze met tomatenketchup voor extra smaak!
Porties: 10 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 zakken tortillachips naturel à 150 g
  • 300 g jonge kaas geraspt
  • Tomatenketchup

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de tortillachips in rijtjes op de bakplaat.
  • Bestrooi elke chip met een beetje geraspte kaas in het midden.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ongeveer 10 minuten, tot de kaas gesmolten is.
  • Gebruik ovenwanten om de bakplaat uit de oven te halen en laat de kaaskrakers even afkoelen.
  • Serveer op een grote schaal met een bakje tomatenketchup in het midden of spuit een toefje ketchup op elke chip.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met guacamole, zure room of een pittige salsa voor extra variatie.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht gekoelde rosé past goed bij de knapperige chips en gesmolten kaas.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 7 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Kaas / Snack
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch