Knapperige kip-saté tosti met wortelrauwkost
Een verrassend knapperige tosti gevuld met romige kipsatésalade en frisse wortelrauwkost. Perfect voor de lunch of als hartige snack tussendoor.
Equipment
- broodmes
- Broodrooster met tostiklem of tosti-ijzer
Ingrediënten
- 200 g kipsatésalade
- 40 g smeerboter of margarine
- 60 g wortelrauwkost
- 8 sneetjes Zaans meergranenbrood
Instructies
- Besmeer de sneetjes brood aan één zijde met boter.
- Beleg de beboterde zijde van één boterham met 50 g kipsatésalade en 15 g wortelrauwkost.
- Leg een tweede boterham er bovenop met de beboterde zijde naar buiten.
- Herhaal dit met de overige boterhammen.
- Bak de tosti’s in een tosti-ijzer of in een broodrooster met tostiklem in 4 tot 6 minuten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de tosti’s met extra wortelrauwkost of een frisse salade.
Wijnadvies:
Lekker met een lichte, frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 12 g | Vet: 16 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 3 g