Knapperige Kip Taquito's met Verse Guacamole
Geniet van deze knapperige kiptaquito’s met een kant van verse guacamole en zure room, ideaal voor een snelle en smakelijke maaltijd.
Ingrediënten
Voor de Taquito’s
- 1 eetlepel pindaolie
- 450 gram kipfilet
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 100 gram Colby kaas geraspt
- 8 maïstortilla’s
- 125 ml zure room
Voor de Guacamole
- 1 rijpe avocado pit verwijderd en gepeld
- 1 tomaat geplet
- ½ ui fijngehakt
- 1 eetlepel verse koriander fijngehakt
- 1 chilipeper zonder zaadjes en fijngesneden
- 1 theelepel verse knoflook fijngesneden
- Sap van 1 limoen
- Zout en zwarte peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de Airfryer voor op 190 graden Celsius.
- Druppel pindaolie over de kipfilet en kruid met zout, peper, chilipoeder, knoflookpoeder en komijn.
- Bak de kip in de Airfryer gedurende 15 minuten, draai om en bak nog eens 8 minuten.
- Verhoog de temperatuur van de Airfryer naar 195 graden Celsius.
- Verdeel de gebakken kip en kaas over de tortilla’s, rol ze op en leg ze in een licht ingevette bakmand.
- Spray de tortilla’s met bakspray.
- Bak de taquito’s 10 minuten, halverwege omdraaien.
- Prak de avocado met een vork en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
- Serveer de taquito’s met guacamole en zure room.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Combineer met een lichte bier of bruiswater om de rijke smaken van de taquito’s en guacamole in balans te brengen.
Voedingswaarden
Calories: 512 kcal | koolhydraten: 15.9 g | Protein: 34.9 g | Vet: 35.2 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 4.7 g