Knapperige koriander tofu

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blok tofu naturel 375 g AH Biologisch
  • 2 eieren M (AH Biologisch)
  • 2 tenen knoflook AH Biologisch
  • 1 zakje koriander verse / AH Biologisch
  • zout
  • peper
  • 4 beschuiten AH Biologisch
  • 1 dl olijfolie AH Biologisch
  • 1 zakje jonge bladsla AH Biologisch

Instructies

  • Tofu in ca. 8 plakken van 1 cm dik snijden en goed droog deppen.
  • Knoflook pellen en uitpersen. Koriander fijn hakken.
  • In diep bord eieren loskloppen met knoflook, koriander en royaal zout en peper. Boven ander bord beschuiten verkruimelen.
  • Plakken tofu door eimengsel wentelen, ca. 5 minuten erin laten liggen (regelmatig omwentelen) en vervolgens door beschuitkruim halen.
  • In koekenpan olijfolie verhitten en plakken tofu in ca. 5 minuten knapperig bruin bakken.
  • Serveren op bedje van biologische jonge bladsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Vleesvervangers
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch