Knapperige Pittige Gingernuts Koekjes

Knapperige Pittige Gingernuts Koekjes

Deze knapperige en pittig gekruide gingernuts zijn een heerlijke traktatie, perfect om te bakken en te bewaren als smakelijk tussendoortje.
Porties: 18
Voorbereidingstijd 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 50 gram boter gesmolten en afgekoeld
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • ¼ theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 2 eetlepels rietsuikermelasse of keukenstroop
  • Kristalsuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC (gasstand 2-3).
  • Vermeng de afgekoelde boter met de melasse, basterdsuiker en het ei in een grote kom.
  • Zeef bloem, zuiveringszout, gemberpoeder en piment en roer dit door het botermengsel.
  • Vorm van het deeg steeds balletjes van ongeveer 1,5 eetlepel.
  • Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, met 5 cm tussenruimte.
  • Druk de balletjes voorzichtig plat tot rondjes van circa 3 cm doorsnee.
  • Zet de bakplaat 1 uur koel weg.
  • Bestrooi de koekjes met kristalsuiker.
  • Bak ze 10-12 minuten in de oven tot ze iets gerezen en licht goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Bewaar ze maximaal 5 dagen in een goed afgesloten trommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de gingernuts met een kop thee of koffie voor een heerlijk moment.
Wijnadvies:

Een lichtzoete dessertwijn, zoals een Muscat, past goed bij de pittige kruiden.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 1.5 g | Vet: 4.4 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden