Knapperige Pittige Gingernuts Koekjes
Deze knapperige en pittig gekruide gingernuts zijn een heerlijke traktatie, perfect om te bakken en te bewaren als smakelijk tussendoortje.
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 1 ei
- 50 gram boter gesmolten en afgekoeld
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- ¼ theelepel gemalen piment
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel zuiveringszout
- 2 eetlepels rietsuikermelasse of keukenstroop
- Kristalsuiker om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 ºC (gasstand 2-3).
- Vermeng de afgekoelde boter met de melasse, basterdsuiker en het ei in een grote kom.
- Zeef bloem, zuiveringszout, gemberpoeder en piment en roer dit door het botermengsel.
- Vorm van het deeg steeds balletjes van ongeveer 1,5 eetlepel.
- Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, met 5 cm tussenruimte.
- Druk de balletjes voorzichtig plat tot rondjes van circa 3 cm doorsnee.
- Zet de bakplaat 1 uur koel weg.
- Bestrooi de koekjes met kristalsuiker.
- Bak ze 10-12 minuten in de oven tot ze iets gerezen en licht goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Bewaar ze maximaal 5 dagen in een goed afgesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gingernuts met een kop thee of koffie voor een heerlijk moment. Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn, zoals een Muscat, past goed bij de pittige kruiden.
Serveer de gingernuts met een kop thee of koffie voor een heerlijk moment. Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn, zoals een Muscat, past goed bij de pittige kruiden.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 1.5 g | Vet: 4.4 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 12 g