Pizzaknopen

Knapperige Pizzaknopen met Romige Camembert Dip

Porties: 6
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ingrediënten voor de Pizzaknopen:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 20 g roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden
  • Peper en zout naar smaak

Ingrediënten voor de Pizzaknopen met Pizzadip:

  • Tomatensaus
  • De overige ingrediënten voor de pizzaknopen

Ingrediënten voor de Camembert Dip:

  • 1 Camembert ongeveer 250 g
  • 2 takjes rozemarijn tijm of oregano (optioneel)
  • Een beetje witte wijn optioneel
  • 1-2 eetlepels honing optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
  • Maak de knoflookboter: smelt de boter in een kommetje en voeg de olijfolie, knoflook, gedroogde kruiden, peper en zout toe.
  • Meng goed en zet apart.
  • Rol het pizzadeeg uit met het bakpapier.
  • Halveer het deeg in de breedte, zodat je twee vierkanten naast elkaar hebt.
  • Smeer één van de vierkanten in met ongeveer 1/3 deel van de knoflookboter en strooi er desgewenst een beetje zout op.
  • Vouw het niet besmeerde deeg over het besmeerde deeg heen en smeer het bovenliggende deeg in met de helft van de resterende knoflookboter.
  • Snijd het (dubbele) pizzadeeg in repen van ongeveer 1 cm breedte en 24 cm lengte.
  • Draai elke reep in elkaar als een lange "wokkel".
  • Maak vervolgens knoopjes van de strengen.
  • Smeer de pizzaknopen in met de resterende kruidenboter en bestrooi eventueel met wat grof zeezout.
  • Bak de pizzaknopen gedurende 13-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur.
  • Verwarm de tomatensaus in de magnetron als je de pizzaknopen met de pizzadip serveert.
  • Voor de Camembert Dip, verlaag de oventemperatuur naar 200°C.
  • Snijd de bovenkant van de Camembert kruislings in, steek er kruiden in en bedruppel met honing.
  • Dek af met aluminiumfolie en bak de kaas 15 minuten in de oven tot deze gesmolten is.
  • Haal de Camembert uit de oven en serveer de warme kaas dip bij de pizzaknopen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een pittige variant, voeg een beetje witte wijn toe aan de Camembert Dip.
Serveer de pizzaknopen met een frisse salade voor een complete smaakbeleving.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Pizza / Warme hapjes