Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- ovenschaal van ongeveer 2 liter, ingevet
Ingrediënten
- 500 g rabarber in stukjes
- 3 eetlepels suiker
- Sap en rasp van ½ sinaasappel
- 75 g basterdsuiker
- 75 g havermout
- 125 g bloem
- Een snufje gemalen kardemom
- 100 g boter in blokjes
- 250 g aardbeien in plakjes
- 3 takjes munt fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de rabarberstukjes in de ingevette ovenschaal en meng er 2 eetlepels suiker en de helft van de sinaasappelrasp doorheen.
- Meng in een kom de basterdsuiker, havermout, bloem en gemalen kardemom.
- Wrijf met je vingertoppen de blokjes boter erdoor totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
- Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de rabarber in de ovenschaal, druk voorzichtig aan en maak met een vork het oppervlak van de crumble wat rul.
- Bak de crumble in ongeveer 50 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Meng intussen in een kom de overgebleven suiker, sinaasappelrasp en sinaasappelsap tot een dressing.
- Schep de plakjes aardbei en fijngehakte munt door de dressing.
- Serveer de aardbeiensalade naast de warme rabarbercrumble.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 495 kcal | koolhydraten: 73 g | Protein: 5 g | Vet: 21 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 38 g