Knapperige Spruitjes met Walnoten en Knoflook
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Maak de spruitjes schoon en was ze grondig.
- Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne plakjes.
- Snijd de walnoten in stukjes.
- Kook de spruitjes gedurende 4 minuten in een bodempje water met wat zout.
- Giet de spruitjes af boven een zeef en spoel ze af met koud water.
- Verhit de olijfolie in een wok.
- Bak de spekblokjes al roerend gedurende ongeveer 1 minuut tot ze knapperig zijn.
- Schep de spekblokjes uit de pan met een schuimspaan en zet ze opzij.
- Roerbak de spruitjes gedurende ongeveer 2 minuten op halfhoog vuur.
- Voeg de walnoten en knoflook toe en bak ze ongeveer 30 seconden mee.
- Roer de gedroogde tijm en de spekjes erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 3 g