Knapperige Spruitjes met Walnoten en Knoflook

Knapperige Spruitjes met Walnoten en Knoflook

Porties: 2
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g spruitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g walnoten
  • Zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels magere spekblokjes
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • Peper

Instructies

  • Maak de spruitjes schoon en was ze grondig.
  • Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne plakjes.
  • Snijd de walnoten in stukjes.
  • Kook de spruitjes gedurende 4 minuten in een bodempje water met wat zout.
  • Giet de spruitjes af boven een zeef en spoel ze af met koud water.
  • Verhit de olijfolie in een wok.
  • Bak de spekblokjes al roerend gedurende ongeveer 1 minuut tot ze knapperig zijn.
  • Schep de spekblokjes uit de pan met een schuimspaan en zet ze opzij.
  • Roerbak de spruitjes gedurende ongeveer 2 minuten op halfhoog vuur.
  • Voeg de walnoten en knoflook toe en bak ze ongeveer 30 seconden mee.
  • Roer de gedroogde tijm en de spekjes erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Noten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij