Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Wok of grote koekenpan
Ingrediënten
- 300 g taugé
- 100 g varkensvlees zeer dun gesneden in kleine stukjes
- 250 g gepelde garnalen
- 1 theelepel trassi garnalenpasta
- 1 theelepel djahe gemalen gember
- 6 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui gehalveerd en in plakjes gesneden
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 100 g bieslook grof gesneden
- ½ eetlepel Thaise vissaus nam plah
- Versgemalen peper
Instructies
- Maak een boemboe (kruidenpasta) van knoflook, trassi en djahe.
- Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan en fruit de kruidenpasta tot geurig.
- Voeg de gesneden ui toe en bak deze tot ze zacht zijn.
- Voeg de garnalen en het varkensvlees toe, breng op smaak met versgemalen peper en Thaise vissaus.
- Roerbak gedurende 1 minuut op hoog vuur en verlaag dan de temperatuur.
- Voeg de taugé, sojasaus en bieslook toe en roerbak nog 2 minuten tot de taugé knapperig is maar nog wel knapperig.
- Indien gewenst, kun je de saus iets binden met een bindmiddel zoals maïzena vermengd met water.
- Serveer onmiddellijk, het liefst gloeiend heet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige roerbak past goed bij een frisse en fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 9 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g