Knapperige Tempura van Seizoensgroenten met Pittige Thaise Dip

Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Gemengde groenten:
  • Assortiment van seizoensgroenten wortelen, champignons, ui, zoete aardappelen, courgette, boontjes, broccoli, etc.
  • Verse kruiden naar keuze salie, basilicum, peterselie, etc.
  • 200 g tarwebloem
  • 100 g maïszetmeel
  • Ijskoud bruisend water
  • Zeezout
  • Voor de Thaise dressing:
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 2 dl lichte sojasaus
  • 5 eetlepels versgeperst limoensap
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 fijngehakte kleine rode Spaanse peper
  • 2 theelepels Thaise vissaus of oestersaus
  • Enkele takjes verse koriander

Instructies

  • Dressing voorbereiden:
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en laat het een dag in de koelkast trekken.
  • Voeg vlak voor het serveren de gehakte korianderblaadjes toe.
  • Groenten voorbereiden:
  • Maak de groenten schoon en snijd ze in hapklare porties.
  • Houd paddestoelen en kruiden in hun geheel.
  • Tempurabeslag maken:
  • Meng de bloem en voeg geleidelijk het bruisende water toe tot een dik beslag ontstaat.
  • Het beslag moet dik zijn maar nog wat klonters bloem bevatten voor een luchtige textuur.
  • Frituren:
  • Verhit de olie tot 190-200°C.
  • Dompel de groenten en kruiden in het tempurabeslag en frituur ze tot ze knapperig zijn (ongeveer 2 minuten).
  • Laat ze goed uitlekken en bestrooi met zeezout.
  • Serveren:
  • Serveer de knapperige tempura van seizoensgroenten met de pittige Thaise dip aan de zijkant als saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een verfrissende witte wijn zoals een Riesling of een lichte rosé zou goed samengaan met de pittige Thaise dip en de diverse smaken van de gefrituurde groenten.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vleesvervangers