Knapperige Tempura van Seizoensgroenten met Pittige Thaise Dip
Ingrediënten
- Gemengde groenten:
- Assortiment van seizoensgroenten wortelen, champignons, ui, zoete aardappelen, courgette, boontjes, broccoli, etc.
- Verse kruiden naar keuze salie, basilicum, peterselie, etc.
- 200 g tarwebloem
- 100 g maïszetmeel
- Ijskoud bruisend water
- Zeezout
- Voor de Thaise dressing:
- 3 eetlepels sesamolie
- 2 dl lichte sojasaus
- 5 eetlepels versgeperst limoensap
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 fijngehakte kleine rode Spaanse peper
- 2 theelepels Thaise vissaus of oestersaus
- Enkele takjes verse koriander
Instructies
- Dressing voorbereiden:
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en laat het een dag in de koelkast trekken.
- Voeg vlak voor het serveren de gehakte korianderblaadjes toe.
- Groenten voorbereiden:
- Maak de groenten schoon en snijd ze in hapklare porties.
- Houd paddestoelen en kruiden in hun geheel.
- Tempurabeslag maken:
- Meng de bloem en voeg geleidelijk het bruisende water toe tot een dik beslag ontstaat.
- Het beslag moet dik zijn maar nog wat klonters bloem bevatten voor een luchtige textuur.
- Frituren:
- Verhit de olie tot 190-200°C.
- Dompel de groenten en kruiden in het tempurabeslag en frituur ze tot ze knapperig zijn (ongeveer 2 minuten).
- Laat ze goed uitlekken en bestrooi met zeezout.
- Serveren:
- Serveer de knapperige tempura van seizoensgroenten met de pittige Thaise dip aan de zijkant als saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een verfrissende witte wijn zoals een Riesling of een lichte rosé zou goed samengaan met de pittige Thaise dip en de diverse smaken van de gefrituurde groenten.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g