Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ui grof gehakt
- 1 eetlepel knoflookpuree
- 1,25 cm verse gemberwortel geraspt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 stronk broccoli
- 4 grote wortels
- Handvol diepvrieserwten
- 1 bloemkool gehalveerd, plus ½ bloemkool tot rijst gehakt
- 2 kleine courgettes in plakken
- 2 kleine preien schoongemaakt en in dunne ringen
- 1 eetlepel Thaise groene currypasta
- 400 ml kokosmelk uit blik
- 1 eetlepel gemalen korianderzaad
- 1 eetlepel koekkruiden
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 50 gram bloem
- Zeezout en zwarte peper
Instructies
- Bak de ui met de knoflookpuree, gember en olijfolie in een wok op hoog vuur goed bruin.
- Stoom of kook tegelijkertijd de broccoli, wortel, erwten en bloemkool tot ze bijna gaar zijn.
- Zet apart.
- Voeg de courgette, prei en currypasta toe aan de wok en bak nog 5 minuten op matig vuur.
- Voeg de kokosmelk en specerijen toe, meng goed en voeg dan de bloemkoolrijst toe.
- Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg als de saus tot de helft is ingedikt de gegaarde groenten toe en meng goed.
- Laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Vorm na 1 uur hapklare balletjes van het mengsel met uw met bloem bestoven handen en leg ze in een enkele laag in het mandje van de airfryer zonder dat ze elkaar raken.
- Doe dit zo nodig in porties.
- Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 10 minuten.
- De hapjes zijn klaar als ze knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij de exotische smaken van deze Thaise groentehapjes.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 5 g