Knapperige Thaise Viskoekjes met Verfrissende Mangosalsa
Deze knapperige Thaise viskoekjes, geserveerd met een verfrissende mangosalsa, zijn een smaakvolle traktatie. Ideaal voor een zomerse picknick of als lichte borrelhap. Eenvoudig te bereiden in de Airfryer voor een perfect goudbruin resultaat.
Equipment
- diep bord
- mes
- schaaltje
Ingrediënten
- 500 g witvisfilet kabeljauw, tilapia, pangasius, koolvis
- 50 g gemalen kokos
- 1 bosuitje fijngehakt
- 1 ei
- 1 rijpe mango
- 1½ theelepel rode peperpasta
- 1 limoen sap en rasp
- 3 eetlepels verse koriander of platte peterselie
- Zout naar smaak
Instructies
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Meng de mangoblokjes in een schaaltje met ½ theelepel rode peperpasta, 1 eetlepel koriander en het sap en rasp van een halve limoen.
- Pureer de vis in de keukenmachine.
- Voeg het ei, 1 theelepel zout, de rest van de limoenrasp, 1 theelepel rode peperpasta, en het sap van de limoen toe aan de gepureerde vis.
- Meng de rest van de koriander, de bosui en 2 eetlepels kokos door het vismengsel.
- Schep de resterende kokos in een diep bord.
- Verdeel het vismengsel in 12 porties en vorm deze tot ronde koekjes.
- Wentel de koekjes door de kokos.
- Leg 6 viskoekjes in het mandje van de Airfryer.
- Bak de viskoekjes 7 minuten in de Airfryer op 180°C, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Bak de resterende viskoekjes op dezelfde manier.
- Serveer de viskoekjes met de mangosalsa.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 30 g | Vet: 11 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g