Knapperige Vegetarische Loempia's
Equipment
Ingrediënten
- Plantaardige olie om te frituren
- 100 g wortel
- 100 g courgette
- 4 takjes munt
- 50 g pinda's
- 5 vellen filodeeg diepvries, ontdooid
- Plantaardige olie
- 50 g taugé
- Zout en peper naar smaak
- Zoete chilisaus om te serveren
Instructies
- Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 180 ºC.
- Rasp de wortel en courgette in grove flinters.
- Snijd de blaadjes van de takjes munt fijn en hak de pinda's fijn.
- Snijd de vellen filodeeg in de lengte doormidden.
- Bestrijk de randen van het deeg dun met olie.
- Verdeel de wortel, courgette en taugé in kleine bergjes over de onderkanten van de repen deeg.
- Bestrooi de groenten met de fijngehakte munt, pinda's, zout en peper naar smaak.
- Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling en rol het deeg op; plak de randen vast met wat olie.
- Frituur de loempia's in 2-3 minuten rondom goudbruin.
- Serveer de vegetarische loempia's met zoete chilisaus om te dippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze knapperige vegetarische loempia's zijn perfect als bijgerecht of als snack. Je kunt ze ook serveren als voorgerecht met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een licht en fruitig witte wijn, zoals een Riesling, vormt een goede combinatie met de verse groenten en kruiden in deze loempia's.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 4 mg | Sugar: 2 g