Knapperige Zoete Aardappelchips uit de Airfryer

Knapperige Zoete Aardappelchips uit de Airfryer

Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 gemiddelde tot grote zoete aardappel geschild en in plakken van 3 mm dik
  • 3 theelepels avocado-olie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  • Doe de plakken zoete aardappel in een kom.
  • Schenk de avocado-olie erover en schep om zodat de plakken rondom met de olie worden bedekt.
  • Voeg zout en peper toe en meng goed.
  • Leg de plakken in een enkele laag op de bodem van het mandje van de airfryer; doe dit zo nodig in porties.
  • Stel de timer in op 13 minuten, bak de zoete aardappel en schud af en toe het mandje en keer de plakken om, zodat ze gelijkmatig kunnen bakken en knapperig worden.
  • Laat de plakken zoete aardappel voor het serveren op een rooster afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de knapperige zoete aardappelchips.

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 1 g | Vet: 2 g | Zout: 5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Snack
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Veganistisch / Vegetarisch