Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 gemiddelde tot grote zoete aardappel geschild en in plakken van 3 mm dik
- 3 theelepels avocado-olie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
- Doe de plakken zoete aardappel in een kom.
- Schenk de avocado-olie erover en schep om zodat de plakken rondom met de olie worden bedekt.
- Voeg zout en peper toe en meng goed.
- Leg de plakken in een enkele laag op de bodem van het mandje van de airfryer; doe dit zo nodig in porties.
- Stel de timer in op 13 minuten, bak de zoete aardappel en schud af en toe het mandje en keer de plakken om, zodat ze gelijkmatig kunnen bakken en knapperig worden.
- Laat de plakken zoete aardappel voor het serveren op een rooster afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de knapperige zoete aardappelchips.Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 1 g | Vet: 2 g | Zout: 5 mg | Sugar: 6 g