Knisperstamppot met Bladspinazie, Spek en Feta
Een knapperige stamppot met bladspinazie, spek, paprika, fetablokjes en knapperige pijnboompitten – perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Equipment
- Kookpot
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de geschilde aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
- Was intussen de spinazie en pluk stugge steeltjes van de blaadjes.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Bak de spekreepjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig uit.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Stamp de afgegoten aardappelen met de warme melk fijn.
- Schep de spinazie, de paprika en de spekreepjes erdoor en warm alles omscheppend goed door, eventueel met wat peper en zout.
- Verwarm intussen de kidneybonen in een aparte pan.
- Schep de hete bonen met de uitgelekte fetablokjes op de stamppot en garneer met de pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker met Chinese kool. Vervang dan de spinazie door een gelijke hoeveelheid Chinese kool.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of augurken voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte rosé of een witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van de stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 9 g