Knisperstamppot met Bladspinazie, Spek en Feta

Knisperstamppot van knapperige bladspinazie met romige aardappelpuree, rode paprikablokjes, krokante spekreepjes, geroosterde pijnboompitten, kidneybonen en fetablokjes. Een kleurrijk en smaakvol gerecht, prachtig gepresenteerd.

Knisperstamppot met Bladspinazie, Spek en Feta

Een knapperige stamppot met bladspinazie, spek, paprika, fetablokjes en knapperige pijnboompitten – perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappels geschild en in stukken
  • Zout naar smaak
  • 300 g bladspinazie gewassen
  • 1 paprika in kleine blokjes
  • 100 g magere spekreepjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 dl melk
  • Peper naar smaak
  • 1 blik kidneybonen 420 g
  • 1 potje fetablokjes met kruiden ± 200 g

Instructies

  • Snijd de geschilde aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Was intussen de spinazie en pluk stugge steeltjes van de blaadjes.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Bak de spekreepjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig uit.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Stamp de afgegoten aardappelen met de warme melk fijn.
  • Schep de spinazie, de paprika en de spekreepjes erdoor en warm alles omscheppend goed door, eventueel met wat peper en zout.
  • Verwarm intussen de kidneybonen in een aparte pan.
  • Schep de hete bonen met de uitgelekte fetablokjes op de stamppot en garneer met de pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook lekker met Chinese kool. Vervang dan de spinazie door een gelijke hoeveelheid Chinese kool.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of augurken voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte rosé of een witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van de stamppot.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter