Knoflook Koriander Mie met BBQ Saté en Satésaus

Knoflook korianderbahmi en barbequesaté met satésaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g Conimex Mie half zak, nestjes
  • 400 g hamlappen
  • 100 ml Conimex Ketjap Marinade
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 600 g bahmigroentepakket
  • 150 ml Conimex Woksaus Thaise Knoflook Koriander
  • 400 ml Conimex Indonesische Pinda Satésaus
  • 3 el verse koriander fijngehakt

Instructies

Barbecue/Grill Voorbereiden:

  • Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

Mie Koken:

  • Breng in een grote pan een flinke laag water met wat zout of ketjap aan de kook.
  • Voeg de mie toe en kook deze in ongeveer 12 minuten gaar.
  • Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.

Ham Lappen Voorbereiden:

  • Snijd ondertussen de hamlappen in kleine blokjes en meng deze met een scheutje ketjap marinade en 1 eetlepel wok olie.
  • Rijg de vleesblokjes aan 12 satéstokjes en laat 2 minuten staan om te marineren.

Saté Roosteren:

  • Rooster de saté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Keer regelmatig.

Groenten Wokken:

  • Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ongeveer 3 minuten.
  • Voeg 10 eetlepels woksaus toe, schep de uitgelekte mie erdoor en warm het geheel goed door.

Satésaus Verwarmen:

  • Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Serveren:

  • Schep de mie in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de koriander.
  • Leg de saté ernaast en schenk er wat satésaus over.
  • Geef de rest van de satésaus er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Een fruitige Riesling of een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 3 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Mie / Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië