Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 125 g Conimex Mie half zak, nestjes
- 400 g hamlappen
- 100 ml Conimex Ketjap Marinade
- 2 el Conimex Wok Olie
- 600 g bahmigroentepakket
- 150 ml Conimex Woksaus Thaise Knoflook Koriander
- 400 ml Conimex Indonesische Pinda Satésaus
- 3 el verse koriander fijngehakt
Instructies
Barbecue/Grill Voorbereiden:
- Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Mie Koken:
- Breng in een grote pan een flinke laag water met wat zout of ketjap aan de kook.
- Voeg de mie toe en kook deze in ongeveer 12 minuten gaar.
- Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Ham Lappen Voorbereiden:
- Snijd ondertussen de hamlappen in kleine blokjes en meng deze met een scheutje ketjap marinade en 1 eetlepel wok olie.
- Rijg de vleesblokjes aan 12 satéstokjes en laat 2 minuten staan om te marineren.
Saté Roosteren:
- Rooster de saté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan in ongeveer 10 minuten gaar.
- Keer regelmatig.
Groenten Wokken:
- Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ongeveer 3 minuten.
- Voeg 10 eetlepels woksaus toe, schep de uitgelekte mie erdoor en warm het geheel goed door.
Satésaus Verwarmen:
- Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveren:
- Schep de mie in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de koriander.
- Leg de saté ernaast en schenk er wat satésaus over.
- Geef de rest van de satésaus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een fruitige Riesling of een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 3 g | Sugar: 8 g