Knoflook Mosselpannetje met Rauwkost en Stokbrood

Knoflook Mosselpannetje met Rauwkost en Stokbrood

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg panklare mosselen
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 1 voorgebakken boulogne stokbrood
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 g wortels voor de rauwkost
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Was de mosselen grondig en gooi kapotte exemplaren en schelpen die na een tik niet sluiten weg.
  • Meng de mosselen in een pan met 1 eetlepel crème fraîche en de helft van de bosuitjes.
  • Kook de mosselen afgedekt op hoog vuur gedurende ongeveer 8 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Schud af en toe om.
  • Bak het stokbrood in 6-8 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de rest van de bosuitjes fijner en meng deze met de rest van de crème fraîche, 1 eetlepel mayonaise, geperste knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • Dit is de knoflooksaus.
  • Meng in een aparte kom de rest van de mayonaise met 1-2 eetlepels water en breng op smaak met zout en peper.
  • Dit is de dressing voor de rauwkost.
  • Snijd de wortels julienne en meng ze met de rest van de bosuitjes.
  • Serveer de mosselen met de knoflooksaus, rauwkostsalade en het afgebakken stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zilte smaak van de mosselen en de romigheid van de knoflooksaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij