Knoflookbiefstuk met frites en salade
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 kogelbiefstuk
- 150 g aardappelpartjes met schil diepvries, zak a 450 g
- 1 eetlepel boter
- 1 schaal Griekse salade (225 g)
- olie om te frituren
Instructies
- Frituurolie verhitten.
- Knoflook pellen en in plakjes snijden.
- Biefstuk bestrooien met zout en versgemalen zwarte peper.
- Aardappelpartjes in ca. 5 minuten goudbruin frituren.
- In koekenpan boter verhitten, biefstuk in ca. 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
- Laatste minuut plakjes knoflook meebakken (niet donker laten kleuren, dan wordt knoflook bitter).
- Aardappelpartjes laten uitlekken op keukenpapier.
- Biefstuk op bord leggen, knoflookboter eroverheen schenken.
- Aardappelpartjes naast vlees leggen, bestrooien met zout.
- In kom dressing (uit verpakking) door salade scheppen.
- Salade er apart bij geven.
Voedingswaarden
Calories: 665 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 38 g | Vet: 39 g