Knoflookbiefstuk met frites en salade

Knoflookbiefstuk met frites en salade

Allerhande 2002
Porties: + persoon
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kogelbiefstuk
  • 150 g aardappelpartjes met schil diepvries, zak a 450 g
  • 1 eetlepel boter
  • 1 schaal Griekse salade (225 g)
  • olie om te frituren

Instructies

  • Frituurolie verhitten.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Biefstuk bestrooien met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Aardappelpartjes in ca. 5 minuten goudbruin frituren.
  • In koekenpan boter verhitten, biefstuk in ca. 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
  • Laatste minuut plakjes knoflook meebakken (niet donker laten kleuren, dan wordt knoflook bitter).
  • Aardappelpartjes laten uitlekken op keukenpapier.
  • Biefstuk op bord leggen, knoflookboter eroverheen schenken.
  • Aardappelpartjes naast vlees leggen, bestrooien met zout.
  • In kom dressing (uit verpakking) door salade scheppen.
  • Salade er apart bij geven.

Voedingswaarden

Calories: 665 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 38 g | Vet: 39 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Salade
Jaargetijde: Snel te maken