Knoflooksoep met geroosterde aardappel
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 10 teentjes knoflook AH Biologisch
- 6 eetlepels olijfolie AH Biologisch
- 2 takjes maggikruid of selderij
- 3 aardappels AH Biologisch
- zeezout
- 1 doosje roomkaas met knoflook 150 g AH Biologisch
- 1 bakje tuinkers 20 g AH Biologisch
Instructies
- Knoflook pellen.
- In soeppan 4 eetlepels olie en 9 knoflookteentjes zachtjes verwarmen en ca. 15 min heel zachtjes laten sudderen.
- Takjes maggikruid halveren.
- Maggikruid aan knoflook toevoegen en nog ca. 15 minuten laten meesudderen. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Aardappels schillen. 1 aardappel in flinterdunne plakjes snijden, rest in stukjes. Boven kom 1 teentje knoflook uitpersen, rest van olie erdoor roeren. Aardappelplakjes droogdeppen met keukenpapier en aan beide kanten bestrijken met knoflookolie.
- Plakjes op rooster leggen en ca. 10 cm onder hete grill in 3 à 4 minuten knapperig roosteren.
- Maggikruid uit pan nemen en bewaren.
- Door bakvet met knoflook 6 dl kokend water, aardappelstukjes en zout naar smaak roeren.
- Soep ca. 10 minuten zachtjes doorkoken, af en toe roeren.
- Met staafmixer pureren tot gladde soep.
- Roomkaas toevoegen en al roerende laten smelten.
- Niet meer laten koken.
- Soep in vier diepe borden scheppen en maggikruid erin leggen.
- Tuinkers boven borden van bedje knippen.
- Plakjes geroosterde aardappel erop leggen.
Voedingswaarden
Calories: 345 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 9 g | Vet: 29 g