Knoflooksoep met geroosterde aardappel

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 teentjes knoflook AH Biologisch
  • 6 eetlepels olijfolie AH Biologisch
  • 2 takjes maggikruid of selderij
  • 3 aardappels AH Biologisch
  • zeezout
  • 1 doosje roomkaas met knoflook 150 g AH Biologisch
  • 1 bakje tuinkers 20 g AH Biologisch

Instructies

  • Knoflook pellen.
  • In soeppan 4 eetlepels olie en 9 knoflookteentjes zachtjes verwarmen en ca. 15 min heel zachtjes laten sudderen.
  • Takjes maggikruid halveren.
  • Maggikruid aan knoflook toevoegen en nog ca. 15 minuten laten meesudderen. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Aardappels schillen. 1 aardappel in flinterdunne plakjes snijden, rest in stukjes. Boven kom 1 teentje knoflook uitpersen, rest van olie erdoor roeren. Aardappelplakjes droogdeppen met keukenpapier en aan beide kanten bestrijken met knoflookolie.
  • Plakjes op rooster leggen en ca. 10 cm onder hete grill in 3 à 4 minuten knapperig roosteren.
  • Maggikruid uit pan nemen en bewaren.
  • Door bakvet met knoflook 6 dl kokend water, aardappelstukjes en zout naar smaak roeren.
  • Soep ca. 10 minuten zachtjes doorkoken, af en toe roeren.
  • Met staafmixer pureren tot gladde soep.
  • Roomkaas toevoegen en al roerende laten smelten.
  • Niet meer laten koken.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en maggikruid erin leggen.
  • Tuinkers boven borden van bedje knippen.
  • Plakjes geroosterde aardappel erop leggen.

Voedingswaarden

Calories: 345 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 9 g | Vet: 29 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch