Knolselderijsoep met paddenstoelen

Knolselderijsoep met paddenstoelen

Snel te maken
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien gesnipperd
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • ½ knolselderij in blokjes
  • 200 ml kookroom light
  • 750 ml kippenbouillon van tablet
  • 200 g paddestoelenmelange in reepjes
  • 25 g selderij verse / fijngeknipt

Instructies

  • In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten.
  • Knolselderij erdoor roeren en 5 minuten meebakken.
  • Kookroom en bouillon toevoegen en 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddenstoelen op hoog vuur 5 minuten bakken, op smaak brengen met zout en peper.
  • Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met (zout en) peper.
  • Soep over vier kommen verdelen en paddestoelen erin leggen.
  • Selderij erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Grote pan soep gemaakt om wat over te houden voor een ander moment?
Zet de warme
pan in een bak met koud water en roer de soep goed door.
Op die manier koelt de soep snel af en dat is belangrijk om zuur worden te voorkomen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch