Knolselderijsoep met paddenstoelen
Snel te maken
Equipment
- soeppan
- vier kommen
Ingrediënten
- 2 uien gesnipperd
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- ½ knolselderij in blokjes
- 200 ml kookroom light
- 750 ml kippenbouillon van tablet
- 200 g paddestoelenmelange in reepjes
- 25 g selderij verse / fijngeknipt
Instructies
- In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten.
- Knolselderij erdoor roeren en 5 minuten meebakken.
- Kookroom en bouillon toevoegen en 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddenstoelen op hoog vuur 5 minuten bakken, op smaak brengen met zout en peper.
- Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met (zout en) peper.
- Soep over vier kommen verdelen en paddestoelen erin leggen.
- Selderij erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Grote pan soep gemaakt om wat over te houden voor een ander moment?
Zet de warme
pan in een bak met koud water en roer de soep goed door.
Op die manier koelt de soep snel af en dat is belangrijk om zuur worden te voorkomen.
Zet de warme
pan in een bak met koud water en roer de soep goed door.
Op die manier koelt de soep snel af en dat is belangrijk om zuur worden te voorkomen.