Knolselderijstamppot met Paprika, Courgette en Eimengsel

Knolselderijstamppot met romige aardappelpuree, knolselderij, rode paprika, courgette en een topping van goudgeel roerei. Een smaakvol en kleurrijk gerecht, afgemaakt met verse kruiden.

Knolselderijstamppot met Paprika, Courgette en Eimengsel

Een heerlijke knolselderijstamppot met paprika, courgette en een smeuïg eimengsel, voor een stevige en smaakvolle maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • kg aardappels geschild en in stukken
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 400 g knolselderij panklare
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 dl zure room
  • 1 paprika in stukjes gesneden
  • 250 g courgette in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels melk
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels bieslook fijngeknipt

Instructies

  • Kook de geschilde aardappelen en de knolselderij in water met zout gaar.
  • Giet ze af en stamp ze met de mosterd, peper en zure room door elkaar.
  • Snijd intussen de paprika in stukjes en de courgette in plakjes.
  • Verhit de olie in een ruime pan en roerbak de paprika met de sambal 2 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak die 3 minuten mee.
  • Voeg de met de melk losgeklopte eieren toe en laat het ei al roerend stollen.
  • Breng op smaak met bieslook, peper en zout en verdeel het eimengsel over de stamppot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat extra groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de groenten en het lichte pittige van de sambal.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch