Knolselderijstamppot met Paprika, Courgette en Eimengsel
Een heerlijke knolselderijstamppot met paprika, courgette en een smeuïg eimengsel, voor een stevige en smaakvolle maaltijd.
Equipment
- Kookpot
- Lepel
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Kook de geschilde aardappelen en de knolselderij in water met zout gaar.
- Giet ze af en stamp ze met de mosterd, peper en zure room door elkaar.
- Snijd intussen de paprika in stukjes en de courgette in plakjes.
- Verhit de olie in een ruime pan en roerbak de paprika met de sambal 2 minuten.
- Voeg de courgette toe en bak die 3 minuten mee.
- Voeg de met de melk losgeklopte eieren toe en laat het ei al roerend stollen.
- Breng op smaak met bieslook, peper en zout en verdeel het eimengsel over de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat extra groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de groenten en het lichte pittige van de sambal.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 9 g