Koffie-roomdessert

Koffie-roomdessert

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 200 gr suiker
  • 3 borrelglaasje marsala all'uovo
  • 500 gr mascarpone
  • mespunt zout
  • 11/2 dl kokend water
  • zakje cappuccino-poeder
  • 2 eetlepels cognac
  • ½ pak lange vingers
  • kaneel

Instructies

  • Scheid de eieren met behulp van een eierscheider en klop de dooiers met de helft van de suiker ± 10 minuten au bain marie met de mixer, zodat een lichtgele, dikschuimige massa ontstaat, die als een lint van de kloppers loopt.
  • Roer er eerst de marsala door en spatel er dan de mascarpone door.
  • Klop de eiwitten met het zout stijf en schep ze door het dooiermengsel.
  • Vermeng het water met het zakje cappuccinopoeder, los de rest van de suiker erin op en roer de cognac erdoor.
  • Doop de lange vingers in de koffie en bedek er de bodem van een wijde glazen schaal mee.
  • Verdeel er het mascarponemengsel over, strijk het glad, dek de schaal met folie af en zet hem minstens een halve dag in de koelkast.
  • Zeef er vlak voor het serveren royaal kaneel boven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Italië