Kokosflensjes met kaneelvulling
Deze glutenvrije kokosflensjes met een geurige kaneelvulling zijn een perfect Indiaas nagerecht: licht, kruidig en heerlijk zoet.
Ingrediënten
- 1 ei losgeroerd
- 1 mespuntje zout
- 1½ tl kaneel
- 2 dl dunne kokosmelk
- 2 el bruine basterdsuiker
- 3-5 el ghee of geklaarde boter
- 50 g gedroogde geraspte kokos
- 75 g glutenvrije bloem of rijstmeel
Instructies
- Maak van de bloem, kokosmelk, ei en zout een glad beslag.
- Laat het beslag 15 minuten rusten en klop het daarna nogmaals op.
- Verhit wat ghee in een koekenpan en bak 8 flinterdunne flensjes.
- Meng in een kom de kokos, kaneel en suiker.
- Voeg 3 eetlepels kokend water toe en roer goed door.
- Voeg opnieuw 3 eetlepels kokend water toe en meng nogmaals.
- Laat het mengsel 5 minuten rusten en roer daarna opnieuw door.
- Bestrijk de warme flensjes met het kokosmengsel.
- Rol de flensjes op en serveer op voorverwarmde bordjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met wat extra geraspte kokos of een vleugje poedersuiker voor een feestelijke uitstraling. Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Gewürztraminer of Moscato.
Garneer met wat extra geraspte kokos of een vleugje poedersuiker voor een feestelijke uitstraling. Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Gewürztraminer of Moscato.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 4 g | Vet: 11 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 10 g