Kokosflensjes met kaneelvulling

Kokosflensjes met kaneelvulling

Deze glutenvrije kokosflensjes met een geurige kaneelvulling zijn een perfect Indiaas nagerecht: licht, kruidig en heerlijk zoet.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei losgeroerd
  • 1 mespuntje zout
  • tl kaneel
  • 2 dl dunne kokosmelk
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 3-5 el ghee of geklaarde boter
  • 50 g gedroogde geraspte kokos
  • 75 g glutenvrije bloem of rijstmeel

Instructies

  • Maak van de bloem, kokosmelk, ei en zout een glad beslag.
  • Laat het beslag 15 minuten rusten en klop het daarna nogmaals op.
  • Verhit wat ghee in een koekenpan en bak 8 flinterdunne flensjes.
  • Meng in een kom de kokos, kaneel en suiker.
  • Voeg 3 eetlepels kokend water toe en roer goed door.
  • Voeg opnieuw 3 eetlepels kokend water toe en meng nogmaals.
  • Laat het mengsel 5 minuten rusten en roer daarna opnieuw door.
  • Bestrijk de warme flensjes met het kokosmengsel.
  • Rol de flensjes op en serveer op voorverwarmde bordjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met wat extra geraspte kokos of een vleugje poedersuiker voor een feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:

Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Gewürztraminer of Moscato.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 4 g | Vet: 11 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Pannenkoeken / Zuivel
Land van herkomst India
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij