Kokosrijst met mangopuree

Kokosrijst met mangopuree

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 limoenen
  • 2 dl melk
  • 8 dl kokosmelk
  • 200 g dessertrijst
  • zout
  • 6 eetlepels basterdsuiker witte
  • 2 mango's

Instructies

  • Limoenen wassen.
  • Schil van één limoen fijn raspen.
  • Limoen halveren, uitpersen.
  • In pan melk en kokosmelk aan de kook brengen.
  • Limoenrasp,dessertrijst en mespunt zout toevoegen en in ca. 12 minuten tot romige rijst koken.
  • Tussentijds regelmatig doorroeren.
  • Kokosrijst op smaak brengen met basterdsuiker en ca. 2 uur laten afkoelen. Mango's schillen en aan weerszijden van pit doorsnijden.
  • Vruchtvlees in stukken snijden.
  • Mango met limoensap in keukenmachine tot gladde saus pureren.
  • Van schil van andere limoen met speciaal mesje (zesteur) mooie krullen trekken.
  • Afgekoelde rijst in bergjes over vier kommen verdelen.
  • Mangopuree eromheen scheppen.
  • Garneren met limoenkrullen.

Voedingswaarden

Calories: 505 kcal | koolhydraten: 95 g | Protein: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Rijst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch