Kokosrijst met mangopuree
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 2 limoenen
- 2 dl melk
- 8 dl kokosmelk
- 200 g dessertrijst
- zout
- 6 eetlepels basterdsuiker witte
- 2 mango's
Instructies
- Limoenen wassen.
- Schil van één limoen fijn raspen.
- Limoen halveren, uitpersen.
- In pan melk en kokosmelk aan de kook brengen.
- Limoenrasp,dessertrijst en mespunt zout toevoegen en in ca. 12 minuten tot romige rijst koken.
- Tussentijds regelmatig doorroeren.
- Kokosrijst op smaak brengen met basterdsuiker en ca. 2 uur laten afkoelen. Mango's schillen en aan weerszijden van pit doorsnijden.
- Vruchtvlees in stukken snijden.
- Mango met limoensap in keukenmachine tot gladde saus pureren.
- Van schil van andere limoen met speciaal mesje (zesteur) mooie krullen trekken.
- Afgekoelde rijst in bergjes over vier kommen verdelen.
- Mangopuree eromheen scheppen.
- Garneren met limoenkrullen.
Voedingswaarden
Calories: 505 kcal | koolhydraten: 95 g | Protein: 6 g