Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kokosrijst met mangopuree
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
2
limoenen
▢
2
dl
melk
▢
8
dl
kokosmelk
▢
200
g
dessertrijst
▢
zout
▢
6
eetlepels
basterdsuiker
witte
▢
2
mango's
Instructies
Limoenen wassen.
Schil van één limoen fijn raspen.
Limoen halveren, uitpersen.
In pan melk en kokosmelk aan de kook brengen.
Limoenrasp,dessertrijst en mespunt zout toevoegen en in ca. 12 minuten tot romige rijst koken.
Tussentijds regelmatig doorroeren.
Kokosrijst op smaak brengen met basterdsuiker en ca. 2 uur laten afkoelen. Mango's schillen en aan weerszijden van pit doorsnijden.
Vruchtvlees in stukken snijden.
Mango met limoensap in keukenmachine tot gladde saus pureren.
Van schil van andere limoen met speciaal mesje (zesteur) mooie krullen trekken.
Afgekoelde rijst in bergjes over vier kommen verdelen.
Mangopuree eromheen scheppen.
Garneren met limoenkrullen.
Voedingswaarden
Calories:
505
kcal
|
koolhydraten:
95
g
|
Protein:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Rijst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch